VIDEO Iohannis, după adoptarea Codului Penal: „Consider acest eveniment revoltător.Ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității” / Președintele va sesiza CCR

Președintele Klaus Iohannis a calificat drept „revoltătoare” adoptarea modificărilor la Codul Penal impuse de PSD și ALDE, susținând că „ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității”.

„Astăzi s-a votat Codul penal. Doresc să comentez pe scurt acest eveniment pe care îl consider revoltător. Este inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare și cum se acționează în ziua de azi în Parlament. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității” și este profund dăunătoare democrației, a declarat Iohannis.
Șeful statului a adăugat că PSD a trecut în timp record Codul penal prin Parlament cu „un simulacru de dezbatere și acest lucru e profund dăunător”.
„PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reușit în scurt timp să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil. Se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției”, a spus Iohannis, care a promis o prezentare mai lungă a obiecțiilor pe conținut.
Modificările care s-au făcut sunt fie inutile, fie toxice și dăunătoare și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta cele două acte normative (Codul Penal și Codul de procedură penală – n.r.)”, a mai spus președintele.
Proiectul merge la promulgare la președinte, însă opoziția a anunțat deja că il vor contesta la Curtea Constituțională.

catanetmadalin

M-am nascut in 1990 in comuna Boisoara Judetul Vâlcea unde am si copilarit pana la varsta de 14 ani , acuma locuiesc in Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: