loading...

Unele dintre cele mai stresante momente pentru orice şofer sunt schimbarea benzilor de circulaţie şi manevrele efectuate pentru depăşirea altor vehicule, acestea necesitând atenţie distributivă şi coordonare atentă a fiecărei mişcări.

tesla

Nu şi pentru posesorii de vehicule Tesla echipate cu funcţia de conducere autonomă, acestea putând schimba banda de circulaţie la simpla acţionare a manetei de semnalizare, sau din propria iniţiativă, pe baza destinaţiei setate anterior în computerul de navigaţie.

Până acum, funcţia Navigate on Autopilot solicita confirmare din partea pasagerului înainte de a iniţia orice schimbare a benzii de circulaţie. Însă cu ultima actualizare de software adusă de Tesla, aceste manevre se pot iniţia complet automat, şoferul devenind un simplu pasager în propriul vehicul.

Totuşi, pentru a nu induce panică, funcţia de schimbare automată a benzilor de circulaţie a fost adăugată ca setare opţională în meniul de configurare. Odată bifată, manevra de schimbare automată a benzilor de circulaţie va fi anunţată cu un simplu ton auditiv şi vibraţii la nivelul volanului.

Tesla dă asigurări că noua funcţionalitate a fost verificată amănunţit în cadrul testelor Interne, adunând deja peste jumătate de milion de mile fără incidente în trafic. Deocamdată, funcţia de schimbare automată a benzilor de circulaţie este disponibilă doar utilizatorilor din Statele Unite, fiind necesare aprobări suplimentare din partea autorităţilor pentru activare şi în alte regiuni ale lumii.

 

https://i1.wp.com/www.catanetstudio.ro/wp-content/uploads/2019/04/tesla.jpg?fit=640%2C360https://i1.wp.com/www.catanetstudio.ro/wp-content/uploads/2019/04/tesla.jpg?resize=500%2C280catanetmadalinTehnologieToate categorileUnele dintre cele mai stresante momente pentru orice şofer sunt schimbarea benzilor de circulaţie şi manevrele efectuate pentru depăşirea altor vehicule, acestea necesitând atenţie distributivă şi coordonare atentă a fiecărei mişcări. Nu şi pentru posesorii de vehicule Tesla echipate cu funcţia de conducere autonomă, acestea putând schimba banda de circulaţie...Totul despre media
loading...