Miturile legate de tehnologia 5G, demontate. Ce efect au, de fapt, radiațiile emise de smartphone-uri asupra creierului uman

loading...
Odată cu evoluția tehnologiei, ies din nou la suprafață mituri legate de cât de dăunătoare sunt efectele acesteia. Probabil ai auzit până acum afirmații ca „5G provoacă apariția cancerului”, „cuptorul cu microunde determină tumori cerebrale” sau „smartphone-urile ne macină pe interior”.

Mai toate sunt în totalitate mituri care se perpetuează din perioada 2G și care, de-a lungul timpului, au tot revenit în mentalul colectiv.

Când auzit cuvântul „radiații” probabil te gândești la un dezastru nuclear. Deși este o legătură perfect justificată, e de menționat că există foarte multe forme de radiații, iar cu unele avem de a face constant (precum cele venite de la Soare). Există o diferență între radiațiile „sigure” și cele foarte nocive, asociate locurilor precum Cernobîl. Așa se explică, de fapt, diferența dintre radiațiile ionizante și cele neionizante.

Radiațiile ionizante apar atunci când vorbim de raze X și raze gamma și îți pot afecta ADN-ul, determinând tumori și apariția cancerului. În ceea ce privește radiațiile care apar odată cu utilizarea rețelelor mobile, ele nu produc astfel de pagube.

https://i2.wp.com/www.catanetstudio.ro/wp-content/uploads/2019/08/miturile-legate-de-tehnologia-5g-demontate-ce-efect-au-de-fapt-radiatiile-emise-de-smartphone-uri-asupra_size1.png?fit=620%2C385https://i2.wp.com/www.catanetstudio.ro/wp-content/uploads/2019/08/miturile-legate-de-tehnologia-5g-demontate-ce-efect-au-de-fapt-radiatiile-emise-de-smartphone-uri-asupra_size1.png?resize=500%2C280catanetmadalinTehnologieToate categorileOdată cu evoluția tehnologiei, ies din nou la suprafață mituri legate de cât de dăunătoare sunt efectele acesteia. Probabil ai auzit până acum afirmații ca „5G provoacă apariția cancerului”, „cuptorul cu microunde determină tumori cerebrale” sau „smartphone-urile ne macină pe interior”. Mai toate sunt în totalitate mituri care se...Totul despre media
loading...

Related Posts

Las Fierbinti Sezonul 16 Episodul 06 Online

Las Fierbinti Sezonul 16 Episodul 06 Online

Las Fierbinti Sezonul 16 Episodul 05  Online

Las Fierbinti Sezonul 16 Episodul 05 Online

Sezonul de toamnă 2019 a început oficial! Ce se întâmplă cu vremea în România

Sezonul de toamnă 2019 a început oficial! Ce se întâmplă cu vremea în România

Niciun comentariu până acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat:
loading...