loading...

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a așteptat 5 zile până să anunțe – vineri, pentru a se pierde subiectul de presă până luni – într-un comunicat de presă, fără a-și asuma vreun șef din Brigada Rutieră, și nici însuși șeful Poliției române, Ioan Buda, faptul că a clasat dosarul deschis românului din Suedia care avea la mașină plăcuțe cu mesaj anti PSD.

Fără nicio scuză adresată lui Răzvan Ștefănescu, proprietarul Audiu-ului înmatriculat în Suedia cu numărul M..EPSD, IGPR se scuză însă, penibil, că Direcția Rutieră a interpretat ”eronat” Convenția de la Viena.

În ciuda scandalului uriaș și a prestației publice criticate unanim, șeful IGPR nu a anunțat nici o demisie și nici o demitere.

“Aștept decizia procurorului. Nu m-au anunțat nimic, doar am văzut comunicatul de presă dat de Poliție”, a declarat el, pentru Realitatea TV.

Comunicatul oficial:

Având în vedere interesul public major în ceea ce privește circulația pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente.

Referitor la modul eronat în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a realizat argumentarea juridică privind aplicabilitatea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus deja declanșarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun și vor fi aduse, de îndată, la cunoștința opiniei publice.

În ceea ce privește dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente soluția de clasare a cauzei.

https://i0.wp.com/www.catanetstudio.ro/wp-content/uploads/2018/08/Numar-inmatriculare-muie-PSD-politia-1170x658_d9c87.jpg?fit=840%2C473https://i1.wp.com/www.catanetstudio.ro/wp-content/uploads/2018/08/Numar-inmatriculare-muie-PSD-politia-1170x658_d9c87.jpg?resize=500%2C280catanetmadalinMondeneInspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a așteptat 5 zile până să anunțe – vineri, pentru a se pierde subiectul de presă până luni – într-un comunicat de presă, fără a-și asuma vreun șef din Brigada Rutieră, și nici însuși șeful Poliției române, Ioan Buda, faptul că a...Totul despre media
loading...