De astăzi putem folosi Google Assistant pentru a traduce conversații în timp real; Și româna este pe lista de limbi suportate

O funcție foarte interesantă pe care Google a prezentat-o anterior în cadrul târgului de tehnologie CES a fost și modul de interpretare pentru Google Assistant ce permite traducerea în timp real pentru conversații purtate în limbi diferite. De astăzi funcția se distribuie oficial către publicul larg și este disponibilă pe pe toate boxele Google Home, pe toate boxele Smart Display și pe unele boxe cu Google Assistant la bord.

Pe listă sunt suportate 26 limbi printre care și limba română și pentru a porni procesul de interpretare tot ce avem de făcut este să rostim comanda vocală „turn on interpreter mode”. Apoi conversația poate începe și cele două părți care vorbesc limbi diferite vor primi traduceri în timp real dintr-o limbă în alta și viceversa.

La CES cei de la TheVerge au realizat un clip de prezentare pentru funcția de interpretare a lui Google Assistant și după cum vedem, procesul este mai pretențios astfel că durează câteva momente pentru traducerea completă. Chiar și așa modul de interpretare se poate dovedi util în ultimele situații și așteptăm sosirea lui și pe smartphone-uri.

catanetmadalin

Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: