loading...

Aplicaţia YouTube pentru Android din SUA permitea afişarea clipurilor în mod „Picture in picture” de mai multă vreme, chiar şi atunci când în prim-plan erau afişate alte aplicaţii. Această funcţie era iniţial dedicată celor cu abonamentel YouTube Premium, însă aceasta a fost oferită şi celor care folosesc aplicaţia „gratis”. Se pare însă că funcţionalitatea Picture in picture este acum disponibilă şi în alte ţări, limitând astfel nevoia de a folosi diverse metode neoficiale pentru a asculta muzică sau privi clipuri video în timp ce faci şi altceva pe telefon.

Primii care au raportat noua funcţie sunt utilizatorii din Italia, însă este posibil ca această funcţie să devină disponibilă şi în alte regiuni în perioada următoare. Pentru a verifica dacă Google a activat funcţia şi pe contul vostru, este necesară îndeplinirea câtorva condiţii. În primul rând, telefonul folosit trebuie să folosească Android 8.0 Oreo sau o versiune mai nouă. Apoi, aplicaţia YouTube trebuie să fie actualizată la cea mai recentă versiune din Google Play (poate fi verificat prin simpla rulare a magazinului de aplicaţii şi verificând actualizările în tab-ul My Apps & Games).

În cazul în care dispozitivul Android este actualizat la aceste versiuni, în setările aplicaţiei, la categoria „General” ar trebui să apară opţiunea Picture in Picture, care poate fi activată sau dezactivată, după bunul plac. Odată activată, această funcţie permite închiderea aplicaţiei prin apăsarea butonului home şi pornirea altor aplicaţii din telefon, clipul video rămânând într-un colţ al ecranului, redând conţinutul dorit.

https://i0.wp.com/www.catanetstudio.ro/wp-content/uploads/2019/04/picture-in-picture-youtube3872998508268662712.png?fit=720%2C571https://i2.wp.com/www.catanetstudio.ro/wp-content/uploads/2019/04/picture-in-picture-youtube3872998508268662712.png?resize=500%2C280catanetmadalinTehnologieandroid,aplicatie,Google,youtubeAplicaţia YouTube pentru Android din SUA permitea afişarea clipurilor în mod „Picture in picture” de mai multă vreme, chiar şi atunci când în prim-plan erau afişate alte aplicaţii. Această funcţie era iniţial dedicată celor cu abonamentel YouTube Premium, însă aceasta a fost oferită şi celor care folosesc aplicaţia „gratis”....Totul despre media
loading...