loading...

Viața de zi cu zi în Coreea de Nord nu este ceva ce vedem adesea. Uneori, cortina se ridică și avem șansa să vedem cum își trăiesc adulții viața. Cu toate acestea, știm foarte puțin despre cetățenii mai tineri. Există ceva despre viața lor diferită de viața copiilor noștri?

Noi, cei de la CatanetStudio , am găsit răspunsul la această întrebare și vrem să vă spunem 10 fapte despre modul în care copiii își petrec copilăria în cea mai închisă țară din lume.

Primul lucru pe care îl primește un nou-născut este un statut social sau „songbun”. În acest fel, guvernul consideră că copilul este „loial”, „stat swing” sau „ostil.” Songbun este moștenit de la tatăl determină la ce școală va avea copilul, la care universitate vor intra și dacă vor putea deveni membri ai Partidului Muncitoresc.

Învățământul începe în grădiniță. De la vârsta de 4 ani, copiii merg la grădiniță numai dacă părinții lor doresc să facă acest lucru. Dar când au 5 ani, sunt obligați să participe la guvernare. Fiecare copil care vrea să meargă la școală trebuie să meargă la grădiniță timp de cel puțin un an.

Unii dintre copiii care locuiesc în orfelinate au de fapt părinți. Acest lucru se întâmplă deoarece multe cupluri tinere nu-și pot asigura copiii. Orfanii adoptați pot fi returnați în orfelinat din același motiv.

În școli, elevii învață limba rusă și biografiile liderilor țării. Unele clase sunt chiar dedicate popularizării programelor revoluționare ale lui Kim Il-sung, Kim Jong-il și Kim Jong-un. Împreună cu limba rusă, aceștia învață limba engleză, dar ei o știu la un nivel foarte scăzut, deoarece nu folosesc cărți străine. La vârsta de 10 ani, toți elevii intră în Uniunea Copiilor din Coreea și încep să participe la întâlniri politice.

Lecțiile și alte evenimente sunt pline de propagandă ideologică. În cărți există postere politice în holurile școlare și texte patriotice. La petreceri, copiii iau parte la jocurile politice. În timpul vacanțelor mari, copiii creează parade militare și poartă uniformă militară și marș împreună cu mașini de carton și lansatoare de rachete.

Copiii vizitează execuții publice. Din păcate, o astfel de experiență traumatizantă este considerată normală pentru tinerii cetățeni nord-coreeni. Mai mult decât atât, uneori copiii chiar fac denunțări.

Jucării militare. Desigur, păpuși și iepuri sunt vânduți și în magazine, dar există și multe tancuri de jucării, elicoptere și arme. Se crede că astfel de jucării ajută la construirea spiritului patriotic în generația tânără.

Copii își petrec timpul liber în cluburi de hobby. De exemplu, în centrul orașului Pyongyang, există Palatul Școlilor, unde copiii pot învăța despre computere, muzică și artă. Ei pot, de asemenea, face orice fel de sport și multe alte lucruri. Există astfel de cluburi și în districte mai mici, dar în mod normal fac parte dintr-o școală. Concertele frumoase ale copiilor sunt de obicei rezultatul.

Există mai multă distracție pentru copii care pare. Dacă părinții au destui bani, își pot duce copiii la cinema pentru a viziona un film 3D, la grădina zoologică, la Oceanarium sau la parcul de distracții. Dacă banii reprezintă o problemă, copiii pot viziona desene animate la televizor, dar numai pe cele coreene. Există multe festivaluri care aduc bucurie copiilor cu muzică și multe dulciuri.

Ei bine, copilăria din Coreea de Nord este tocmai din copilărie. Adevărat, nu este la fel de lipsit de griji ca viața cu care suntem obișnuiți, dar este încă distractiv.
Ce fapte au fost cele mai surprinzătoare? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

 

10 Diferențe majore între copilăria din Coreea de Nord și din alte țărihttps://i1.wp.com/www.catanetstudio.ro/wp-content/uploads/2018/01/18800210-EN_01031797_0203-1516089790-650-ba458f0d92-1516202791.jpg?fit=650%2C399https://i0.wp.com/www.catanetstudio.ro/wp-content/uploads/2018/01/18800210-EN_01031797_0203-1516089790-650-ba458f0d92-1516202791.jpg?resize=500%2C280catanetmadalinMondeneViața de zi cu zi în Coreea de Nord nu este ceva ce vedem adesea. Uneori, cortina se ridică și avem șansa să vedem cum își trăiesc adulții viața. Cu toate acestea, știm foarte puțin despre cetățenii mai tineri. Există ceva despre viața lor diferită de viața copiilor noștri? Noi,...Totul despre media
loading...